Planeta Venus ar trebui să aibă un înveliş foarte puternic pentru a putea suporta munţii săi înalţi şi denşi. Unul din munţi, Maat Mons, este mai înalt decât cel mai înalt vârf de pe Pământ, Everest. Datorită faptului că Venus este mult mai aproape de Soare decât Pământul, temperatura pe sol poate depăşi cu uşurinţă 400°C, astfel că suprafaţa trebuie să fie tare moale (a nu se uita că metale ca plumbul se pot topi la 327°C, iar zincul la 419°C). Aşadar, subsuprafaţa venusiană trebuie să fie tare şi rece, pentru existenţa unor munţi înalţi şi denşi. Dar de aici, putem trage două concluzii care intră în contradicţie majoră cu teoriile evoluţioniste ale sistemului nostru solar.
Astfel, evoluţioniştii presupun că planetele cresc (evoluează) din materia norului gazos care ar fi existat în sistemul nostru solar, printr-un proces denumit “creştere gravitaţională”. Iniţial în stare lichidă (a urmare a căldurii emanate), stratul exterior al planetelor s-ar fi răcit, dând naştere scoarţei planetare. Greşit! Cel puţin în cadrul planetei Venus. Dacă Venus ar fi fost în trecutul său sub formă lichidă, atmosfera sa lichidă n-ar fi permis suprafeţei să se răcească destul pentru a sprijini munţii. Aşadar, se pare că Venus nu a urmat această teorie a evoluţiei planetelor solide.
În al doilea rând, evoluţioniştii cred că întregul nostru sistem solar are miliarde de ani. Iarăşi, greşit! Cel puţin în cazul lui Venus, atmosfera sa fierbinte ar fi pătruns destul de adânc în interiorul planetei, şubrezând suprafaţa sa solidă. Dacă ar fi fost aşa, nu numai că crusta venusiană n-ar fi suportat munţii, dar şi munţii înşişi n-ar fi avut parte de pante înclinate. Aşadar, planeta Venus trebuie să fie mult mai tânără.
De fapt, şi datele de la naveta spaţială Magellan au arătat faptul că munţii venusieni sunt compuşi din piatră care e prea densă pentru a putea pluti pe o suprafaţă lichidă (asemenea icebergurilor care plutesc într-o apă mai densă). Aşadar, care e punctul de sprijin al acestor munţi? Să fie oare crusta venusiană? Şi dacă e aşa, aceasta nu s-ar fi putut crea într-o atmosferă atât de fierbinte ca cea a planetei Venus. În concluzie, Venus nu a evoluat (aşa cum ne învaţă cosmologii) şi nici nu are miliarde de ani vechime. Dacă nu a evoluat, atunci cum a apărut planeta Venus? Oare prin simpla creaţie a lumii de către Dumnezeu?