You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Vogels BlogSee all entries in this blog
Първи стъпки, ч.1 (Getting started 1 in Bulgarian) (03/09/2009 21:20)

към Относно ManagerLeague                                                                 към Съдържанието                                                                         към Първи стъпки, част 2

 

Ако наистина искате да бъдете добър и изтъкнат мениджър в ManagerLeague, ние ще Ви помогнем с това ръководство. Тук ще разгледаме всички аспекти и ситуации, които може да срещнете в играта. Ще започнем от по-простите неща, и ще вървим към по-задълбочено запознаване с играта. В този първи урок ще разгледаме първоначалните впечатления и действия с отбора, който ви е даден.

Отборът Ви ще бъде с някои предварително зададени параметри, така че всеки, който започва по същото време ще има приблизително еднакъв шанс за успех. Ще ви бъде дадено определено количество пари, а стадионът Ви ще бъде с 5000 места. Играчите ви имат средно качество („Q” или „К”) около 62, а още няколко други дребни неща ще са с предварително зададената стойност.

Тук е Полезен съвет #1: В този момент не влагайте всичките си пари в покупка на нови играчи. Препоръчваме ви да вложите част от парите си в надстройка на капацитета на стадиона. Това е сигурна инвестиция и бързо ще удвои прихода ви от продажба на билети.

 

Стартов състав

Когато влезете в играта за пръв път, след като сте създали отбора си, трябва да настроите състава си правилно. Страницата, от където може да направите това, ще намерите от менюто Отбор > Избор на отбора. В долния десен ъгъл ще видите раздел „Тактики и задължения на играчите”, в който можете да изберете една от десетте възможни схеми на игра.

Обмислете смяна на схемата на игра, така че да съвпада със състава на най-добрите ви 11 играча, но това ще разгледаме по-подробно впоследствие.

Горе вляво трябва да виждате списък на целият си отбор. Играчите, които ще започнат като титуляри в следващия мач, ще имат зелени фланелки вляво до името си. Петима от играчите ще имат сиви фланелки вляво до имената си – това са резервите в мача. Останалите играчи от вашия отбор няма да вземат участие в мача. Ако искате да размените местата на играчи, които вече са в стартовия състав, може да го направите като просто завлечете играча от едното място на другото от полето вдясно. Ако искате обаче да вкарате в игра такъв играч, който не е в стартовия състав, трябва да го завлечете от списъка вляво към мястото на полето вдясно, на което искате да играе.

Първото ви решение като мениджър трябва да бъде да се освободите от някои ненужни играчи в отбора си. Около 20 играча са повече от достатъчни за начало. Всеки играч със средно качество К60 или по-малко може да бъде уволнен, защото той е толкова слаб, че никой не би го купил.

За да уволните играч, кликнете върху името му в списъка и ще се появи нов прозорец с информация за играча. В горната средна част ще видите бутон „Уволни играча”. След като го натиснете ще се появи въпрос за потвърждение, указващ и сумата, която ще ви бъде заплатена за да освободите играча (в момента 40% от стойността му).

Веднъж след като намалите броя на играчите си, според изискванията си (помнете, че минималния брой играчи в отбора ви е 18, но ние препоръчваме да имате поне 20), ще бъде добра идея да разгледате подробно индивидуалните им качества, а не само изчисленото „средно качество К”. Всеки играч има осем видими качества: Пазене (Па), Единоборства (Е), Подаване (По), Стрелба във вратата (У), Игра с глава (Гл), Скорост (С), Издръжливост (И) и Пласиране (Пл). За всяка позиция на терена някои от тях са по-важни от други и ще бъдат удебелени при визуализацията.

Тези качества са онези, които са с най-голяма важност при изчислението на средното качество на играча. (Най-важните качества за вратарите са пазене, подаване, скорост и пласиране. По този начин неговото средно качество като вратар ще бъде доста по-високо, отколкото като нападател) Моля обърнете внимание на фитнеса на играчите, който ще ви даде информация за формата на играча за предстоящата среща. Ако фитнеса на играч падне под 80, то той се смята за контузен.

След като се запознахте с отбора си, добра идея е да изберете коя схема на игра ви подхожда най-много. Както беше споменато преди, обикновено е най-добре в началото да изберете схема, която подхожда на състава, с който разполагате, а не такава, която предпочитате вие. Запомнете: схема със само трима защитници обикновено изисква трима ДОБРИ защитници за да работи както трябва. Ако сте много голям фен на 4-3-3, но нямате достатъчно добри нападатели, може би ще е по-мъдро да обмислите нещо по-защитно за начало, докато търсите начин да набавите необходимите играчи за предпочитаната от вас схема на игра.

 

Сега можете да изиграете няколко мача и да натрупате малко впечатления. В следващата част ще разгледаме подробно тактиката и планирането преди и по време на мачовете.

 

към Относно ManagerLeague                                                                 към Съдържанието                                                                       към Първи стъпки, част 2

Share on Facebook
This blogger owns the team BOTEV Vratsa. (TEAM:55608)
Post a comment
You must be logged in to post comments.
© 2003-2007 Fifth Season AS, Oslo, Norway. Privacy Policy. Rules and Code of Conduct. Sitemap.
Responsible Editor for ManagerLeague is Christian Lassem.