You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Vogels BlogSee all entries in this blog
Първи стъпки, ч.3 (Getting started 3 in Bulgarian) (04/09/2009 14:25)

към Първи стъпки, част 2                                                                  към Съдържанието                                                                       към Първи стъпки, част 4

 

Тук ще продължим с отборните тренировки и ще видим какво означава тренировъчен лагер.

Отборни тренировки

Отборната тренировка е един от двата вида възможности за трениране в ManagerLeague. Секцията за отборната тренировка се намира от менюто Отбор > Тренировка. Оттук в дясната част на екрана ще може да тренирате вашите отборни показатели и възможности в специфични ситуации като свободни или ъглови удари.

Всеки отбор има общо 9 показателя, който може да тренира, както и морала на отбора.

Моралът е единствения отборен показател, който ще се променя, ако печелите или губите мачове за първенството или купите. Освен това, при всяка смяна на сезоните, моралът на всички отбори се задава на 50, независимо от това колко е бил в края на сезона.

При всяка тренировка имате възможност да назначите 4 занятия за трениране на отборните качества. Вие решавате дали да тренирате 4 различни качества или дори само едно и също в четирите занятия. Също така имате възможност да назначите почивка в едно или повече от занятията. Всяко занятие, през което почиват, играчите ви ще възстановяват една допълнителна точка фитнес.

Атака: Съвсем очевидно е, че това качество е от най-основните, поради което е много важно да го поддържате възможно най-високо, за да използвате максималните атакуващи възможности на отбора си.

Защита: Това също е от най-основните качества, за да функционира отбора ви като едно цяло. Важно е да го поддържате възможно най-високо, за да можете да се защитавате по най-добрия възможен начин.

Засада: Колкото е по-високо това качество, толкова по-голям шанс ще има вашата защита да хване противника в изкуствена засада, както пък и вашите нападатели да не бъдат хванати на другия край на терена.

Тъч: Колкото е по-високо това качество толкова по-добре ще се представя отбора ви при изпълнение на странично хвърляне, изпълнявайки по-точно тактическите ви указания за тези положения и позиционирайки се правилно на полето.

Фаул: Отбор с добри и интелигентни свободни удари често ще има шанс да отбележи гол от такива положения.

Корнер: Същото като при свободните удари. Може да имате доста корнери по време на мач и за да се възползвате от това по най-добрия начин би било добре да държите това качество възможно най-високо. Това може да се окаже важен фактор за изхода от дадена среща.

Дузпи: Достатъчно самоописателно качество. Едва ли ще имате много дузпи през сезона, но качеството може да се окаже доста полезно, ако достигнете до дузпи в някой мач за купа.

Тактика: Трябва да се разглежда като едно от най-важните качества заедно с Атака, Защита и Колективизъм. Колкото по-добри са тактическите познания на играчите, толкова по-лесно ще им е да използват атакуващите си възможности или да „предвиждат” ходовете на противника и да ги предотвратяват.

Колективизъм: Говори само за себе си. Много по-голям е шанса за победа, ако 11 играча работят заедно като отбор, а не само индивидуално.

Морал: Моралът, както беше споменато по-горе, е единственото качество, което ще върви нагоре или надолу в зависимост от това дали печелите или губите. Колкото по-голям е моралът, толкова повече играчите ви вярват, че действително могат да победят.

Тренировъчен лагер

Най-отдолу в секцията за отборни тренировки можете да насрочите тренировъчен лагер. Когато организирате тренировъчен лагер има три неща, които трябва да изберете: Дестинация, Хотел и Интензивност.

От дестинацията зависи дали ще се повиши морала на отбора. Възможностите са Местен (не повишава морала), Международен (повишава морала) или Екзотичен (повишава повече морала).

От удобствата на хотела зависи колко фитнес точки ще възстановят вашите играчи: 2 звезди = 1т.; 3 звезди = 3т.; 4 звезди = 5т.; 5 звезди = 7т. (това са цифрите в момента).

От интензивността зависи колко ще се повишат отборните и индивидуалните качества, но колкото е по-голяма интензивността толкова по-голям е шанса за контузии. Възможностите са четири: Почивка, Нормална, Висока и Екстремна интензивност.

 

Сега може да продължите да изпробвате новонаучените неща. Моля отбележете, че моралът не се влияе при участие в приятелски мачове. Ако анализирате резултатите си, шансовете ви за успех се повишават. В следващата част ще разгледаме подробно индивидуалните тренировки.

 

към Първи стъпки, част 2                                                                  към Съдържанието                                                                        към Първи стъпки, част 4

Share on Facebook
This blogger owns the team BOTEV Vratsa. (TEAM:55608)
Post a comment
You must be logged in to post comments.
© 2003-2007 Fifth Season AS, Oslo, Norway. Privacy Policy. Rules and Code of Conduct. Sitemap.
Responsible Editor for ManagerLeague is Christian Lassem.