You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Vogels BlogSee all entries in this blog
Първи стъпки, ч.5 (Getting started 5 in Bulgarian) (04/09/2009 22:35)

към Първи стъпки, част 4                                                                 към Съдържанието                                                                         към Първи стъпки, част 6

 

 

 

Ако наистина искате бъдете един от най-забележителните мениджъри в ManagerLeague, то продължавайте да четете, защото това ръководство ще ви преведе през индивидуалното обучение на играчите от един мач и ще ви покаже как тренировките и обучението от мачовете са тясно свързани.

Индивидуално обучение чрез мачове

Ако попитате някои от най-добрите мениджъри в ML за тяхната най-добра идея, много от тях ще ви отговорят „Дайте възможност на играчите си да изиграя възможно най-много мачове!”. Давайки възможност на играчите, и особено на по-младите, да натрупат повече опит, е от най-голямо значение за това как ще се развиват. Въпреки, че една тренировка има по-голям ефект от изиграването на един мач, вие можете да изиграете много повече мачове през сезона, отколкото са тренировъчните сесии.

Потребителски купи и Приятелски срещи

Тъй като всички отбори играят нормално по 30 мача от лигата за сезон, идеята е да изиграете повече мачове, за да получите предимство.

В някои дивизии има Купа на отдела, а в други Купа на лигата, но един среден отбор няма да изиграе много мачове в тях, преди да бъде отстранен. Но все още има два източника на допълнителни мачове: Потребителски купи и Приятелски срещи.

Потребителски купи се играят през почивните дни. Вие може да се включите в някоя или да създадете такава всяка събота и неделя. Тези купи са добра тренировка за играчите ви и би трябвало да се възползвате от това.

Приятелски срещи може да играете, когато пожелаете, стига да намерите някой, който иска да играе срещу вас. Това обикновено не е проблем. За сега имате възможност да играете до 200 контроли за сезон, и няма съмнение, че това ще има невероятен ефект върху развитието на играчите ви.

Обръщаме внимание, че участието в потребителски купи или контроли обикновено ще ви струва кредити, в зависимост от купата или контролата.

Методът

Начинът да направите този метод успешен е да изпълнявате следното:

·         Опитайте да изиграете 6-7 контроли за един кръг от първенството;

·         Играйте контролите след мача от кръга, преди тренировката;

·         Уверете се, че на всички играчи с фитнес под 95 им е зададено да почиват в тяхната индивидуална тренировка;

·         Заложете поне едно отборно занятие за почивка (б.п. ако е необходимо – според фитнеса на играчите);

·         Играйте по една потребителска купа всяка събота и неделя.

Недостатъкът

Когато играчите се обучават по този начин, вие имате само косвено влияние върху това кое качество могат да подобряват, защото те обикновено ще повишат качество, което успешно са използвали в мача. Така че играч играещ в защита е по-вероятно да си подобри едно от четирите основни качества на защитник и т.н, но вие не знаете кое от тях, ако въобще е едно от тях.

Когато, вместо това, играчите провеждат нормални тренировки, вие преценявате кое качество да тренират и в кое да се подобряват. Но е достатъчно сигурно, особено за играчи с ограничено качество, те имат много да спечелят от „обучение чрез мачове”.

Бъдете внимателни

Наблюдавайте фитнеса на играчите, защото той има голямо влияние върху представянето им в следващия мач от лигата.

Разберете, че методът, описан по-горе е метод за бързо увеличаване на качествата на играчите ви, а не начин да се спечели лигата!

Следващата част…

Следващата част ще бъде за това как да извлечете максимално от наетия си персонал, като треньори и физиотерапевти.

Надяваме се да сте научили едно-две неща тук и ви желаем успех с вашия отбор.

 

към Първи стъпки, част 4                                                                 към Съдържанието                                                                         към Първи стъпки, част 6

 

Share on Facebook
This blogger owns the team BOTEV Vratsa. (TEAM:55608)
Post a comment
You must be logged in to post comments.
© 2003-2007 Fifth Season AS, Oslo, Norway. Privacy Policy. Rules and Code of Conduct. Sitemap.
Responsible Editor for ManagerLeague is Christian Lassem.