You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Vogels BlogSee all entries in this blog
Първи стъпки, ч.6 (Getting started 6 in Bulgarian) (05/09/2009 00:14)

към Първи стъпки, част 5                                                                 към Съдържанието                                                                         към Първи стъпки, част 7

 

Ако все още имате амбицията да станете опитен и квалифициран мениджър в ManagerLeague, ние ще продължим да ви помагаме чрез това ръководство. Ще ви преведем през всички аспекти и различни ситуации в играта. Започнахме ръководството с най-основните неща, а сега ще продължим с повече и дори по-дълбоки подробности.

До този момент ви преведохме през основните неща, които трябва да знаете, за да ръководите отбор, от тактики до опознаване на играчите. Частично ви запознахме с това как работят тренировките в ManagerLeague. На повечето от тези аспекти ще се върнем отново в следващите част, когато ще навлезем в повече подробности за тях.

Сега ще продължим с някои странични аспекти, които помагат за успеха на отбора ви – групата от треньори, които ще ви помагат да ръководите отбора си, а също ще разгледаме по-задълбочено икономическите аспекти. Не може да имате цял отбор от блестящи звезди, ако не им плащате поради банкрут.

Персонал (от менюто Отбор > Персонал)

В ManagerLeague вие имате възможност да наемате четири различни типа персонал: Треньори, Скаут, Домакин и Физиотерапевт.

Всеки от тях дава за отбора различен принос. Колко голяма е ползата зависи от техните умения. Персонала има 6 нива на уменията: Лошо, Средно, Нормално, Добро, Много добро и Прекрасно.

Разходи за заплати на персонала

Заплатите на персонала, разбира се, зависят от нивото на техните умения, но също така зависят и от дивизията, в която сте. Например, член от персонала, който има прекрасни умения, ще ви струва $ 12 000 всеки кръг в 4-та дивизия, но $ 24 000 на кръг в 1-ва дивизия.

Разбира се, нивото на уменията не влияе само на тяхната заплата, но и на качеството на работата, която вършат за отбора ви.

Треньори

Ако искате да наемете треньори, можете да избирате между 4 типа специалисти: на вратари, на защитници, на полузащитници и на нападатели. Можете да наемете само един треньор за позиция. Ролята на треньорите е да помагат на играчите да се развиват и да дадат най-доброто от себе си по време на тренировките. И, както се подразбира, треньорът на вратарите работи само с вратарите, не и с останалите играчи.

Домакин

С изключение на треньорите, домакина е най-важния персонал за наемане. Той ще ви помага с обслужването на стадиона, така че повредите по него да са минимални. Ако повредите по стадиона станат прекалено много без да ги поправяте, ще загубите случайна негова надстройка.

Скаут

Важността на скаута също не е малка, тъй като той може да определи потенциала на даден играч да се развива. Можете да използвате скаута си само на ваши играчи, като той ще определи потенциала на дадения играч въз основа на качествата му и на изиграните от него мачове. Колкото повече мачове е изиграл определен играч, толкова по-добра ще е преценката на скаута за него.

Физиотерапевт

Той предотвратява контузии на играчите ви чрез масаж и други мускулни въздействия. Запомнете, че той работи само по време на тренировките, не и по време на мачовете.

 

Персоналът е важна част от отбора в ManagerLeague. Дори да ви се струва, че повечето от нещата които разгледахме тук са очевидни, много мениджъри забравят да обърнат внимание на този аспект от играта. В следващата част ще ви разкажем за стадиона ви и за надстройките, които може да правите по него.

 

към Първи стъпки, част 5                                                                 към Съдържанието                                                                         към Първи стъпки, част 7

 

Share on Facebook
This blogger owns the team BOTEV Vratsa. (TEAM:55608)
Post a comment
You must be logged in to post comments.
© 2003-2007 Fifth Season AS, Oslo, Norway. Privacy Policy. Rules and Code of Conduct. Sitemap.
Responsible Editor for ManagerLeague is Christian Lassem.