You are currently not logged into ManagerLeague
If you wish to log in, click here.
If you wish to sign up and join us, click here.
Vogels BlogSee all entries in this blog
Първи стъпки, ч.7 (Getting started 7 in Bulgarian) (05/09/2009 23:54)

към Първи стъпки, част 6                                                                 към Съдържанието                                                                         към Първи стъпки, част 8

 

В нашия предишен урок ви описахме какво представляват различните видове персонал и как помагат на клуба ви. Сега ще разгледаме стадиона ви и възможните негови надстройки.

Стадион (от менюто Икономика > Стадион)

Важно е да правите точните надстройки в точното време, особено в началото на вашата кариера. Един погрешен избор може да ви доведе от икономическа стабилност в банкрут. Има 14 различни типа надстройки и много от тях ще ви носят пари с времето, но има и някои, които оказват ефект върху представянето на отбора ви. Сега ще опишем всяка надстройка по отделно.

Капацитет

Това е проста икономика и ще бъде основния ви източник на приходи в началото на вашата кариера. Започвате с капацитет на стадиона си от 5000 места и първото нещо, което трябва да направите е да го надстроите до 10 000, преди да влагате пари в нещо друго – като нови играчи например. Отбележете, че в колкото по-горна дивизия се намирате, толкова повече хора ще искат да идват на вашите домакински мачове, затова ако все по-често запълвате стадиона при домакинките си мачове, значи е време да увеличите капацитета.

Осветление

Тази надстройка ще ви даде две икономически предимства. Първо това ще даде шанс домакинските ви мачове да бъдат излъчвани по телевизията и по този начин ще ви носи приходи. Също така обаче увеличава забавлението на феновете, което означава че ще можете да повишите цената на билетите и все още ще имате същата посещаемост.

Отопление

Ако сложите подземно отопление, това ще помогне тревата на стадиона ви да бъде перфектна през целия сезон. Това също така ще повиши представянето на отбора ви в домакинските срещи. Когато направите и последната надстройка на това ще разполагате с подвижен покрив на стадиона, което ще ви да де възможност да държите навън снега и дъждовете, а да пуснете вътре слънцето, когато е необходимо.

Табло

Тази надстройка ще направи забавлението за феновете по-голямо, което от своя страна ще ви позволи да повишите цената на билетите.

Фен магазин

С тази надстройка ще имате собствен магазин за фен артикули на стадиона, така че най-запалените фенове ще имат възможност да похарчат още малко пари преди да се приберат вкъщи.

Ресторант

Направете си собствен ресторант на стадиона, за да не са гладни привържениците ви по време на мач, а също така да могат да похарчат допълнително пари за храна и напитки.

Младежка академия

Тази надстройка ще осигури повишаване на минималното качество на младежите, които ще идват от там. С други думи ще имате по-голям шанс да дойде талантлив млад играч в мъжкия ви отбор.

Тренировъчни устройства

Ако подобрите тренировъчните си устройства, това ще повиши ефекта на отборните тренировки. С всяко ниво на надстройка шанса за подобрение на тренираните отборни качества нараства с 5%. Отбележете, че тази надстройка НЕ влияе върху индивидуалните тренировки.

Паркинг

Ако имате голям стадион, може да се окаже, че привържениците ви няма да могат да намерят места за паркиране в близост до стадиона, което може да ги накара да обърнат колите си и да се приберат вкъщи, вместо да дадат пари за да гледат мача ви. Тази надстройка не е необходима докато не достигнете капацитет от 30 000 или повече места.

ВИП места

Това е надстройка за отбори от горните дивизии. Това са ложи за много важни хора и шанса на отбори от 6-та дивизия да бъдат посетени от ВИП персони клони към нула. Не е необходима за отбори в по-ниска от 3-та дивизия.

Рекламиране

Това е също финансова надстройка. Тя ще осигури допълнителни приходи от реклама по време на домакинските ви срещи.

Медицински център

Тази надстройка ще ви помага, ако се контузи някой от титулярните ви играчи преди важна среща. Можете да го изпратите в центъра и докторите да се опитат да го възстановят по-бързо. Това обаче ще ви струва пари, а резултата зависи от нивото на надстройката. Отбележете, че медицинският център може да бъде използван определен брой пъти за сезон.

Юридически център

Тази надстройка ще ви помага, ако е наказан някой от титулярните ви играчи преди важна среща. Можете да поискате отмяна на наказанието, но това ще ви струва пари, а резултата зависи от нивото на надстройката. Отбележете, че юридическият център може да бъде използван определен брой пъти за сезон.

Удобства при пътуване

Като осигурите по-комфортно пътуване на играчите си, се очаква да се представят по-добре в срещите, в които гостувате на чужд терен.

Много е важно да надстроявате стадиона си в правилния ред. Това не само ще повишава приходите ви, но също ще ви помага в целта да подобрявате отбора и да получите по-голямо предимство за да печелите мачовете си.

В следващата част на ръководството ще разгледаме финансовите аспекти на играта, като цени на билетите, избор на спонсор и трансферен пазар на ManagerLeague. Ще опишем как работят те и ще ви дадем няколко полезни съвета как да използвате системата по най-добрия начин.

Желаем ви успех в играта и се надяваме, че сте на път да станете един от големите мениджъри във виртуалния свят на ManagerLeague.

 

към Първи стъпки, част 6                                                                 към Съдържанието                                                                         към Първи стъпки, част 8

 

Share on Facebook
This blogger owns the team BOTEV Vratsa. (TEAM:55608)
Post a comment
You must be logged in to post comments.
© 2003-2007 Fifth Season AS, Oslo, Norway. Privacy Policy. Rules and Code of Conduct. Sitemap.
Responsible Editor for ManagerLeague is Christian Lassem.